Τραγική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σοχού

Τραγική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σοχού

Αρ. Πρωτ. 4813/12.10.2010

Προς Υπουργό

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Σε συνεχή υποβάθμιση οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την λειτουργία των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας. Η δημόσια υγεία, ως ύψιστο αγαθό κοινωνικής πολιτικής, βρίσκεται στον αέρα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων. Συγκεκριμένα, τραγική είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σοχού, όπου οι ασθενείς μάταια περιμένουν να εξεταστούν από γιατρούς, καθώς η έλλειψη σε προσωπικό είναι εμφανής. Οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους και η περικοπή σε προσωπικό, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο, δημιουργεί οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αδυνατούν να συνταγογραφήσουν ακόμη και τα φάρμακά τους.

Εν έτει 2010, με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, με την ανάγκη παροχής κοινωνικής μέριμνας στους πολίτες, το κράτος και η Κυβέρνηση κωφεύουν στις δραματικές εκκλήσεις των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν το δικαίωμά τους στην υγεία να χάνεται μέρα με τη μέρα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο, να προβεί στην τακτοποίηση των οφειλών προς τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σοχού και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν ο Κέντρο Υγείας Σοχού και προκαλούν αγανάκτηση στους ασθενείς της περιοχής;